STUDIO M
Test nove stranice

FOTO: Općine Domašinec, Podturen i Martijanec pristupile Zero waste strategiji

Općine Domašinec, Podturen i Martijanec pridružile su se međunarodnoj strategiji Zero Waste 2020. Priključile su se tako šest jedinica lokalne samouprave (JLS) okupljenih u GPK Pre-kom koje su strategiji pristupile prije tri godine.

Radi se o konceptu bez otpada kojem je cilj proizvode koji su dugovječni nakon korištenja reciklirati i staviti u ponovnu upotrebu. Time se želi stvoriti društvo bez otpada, rekao je gradonačelnik Ljubomir Kolarek. Direktor poduzeća Siniša Radiković dodao kako je taj put na oko 60 posto, dok preostali dio tek slijedi, a na potpisivanju odluke u vijećnici Grada predstavio je preliminarne rezultate u odvajanju otpada u 2018. godini.

Odluke o pristupanju potpisali su načelnici općina: Domašinec Mario Tomašek, Podturna Perica Hajdarović i Martijanec Dražen Levak.

Podsjetimo da su od ranije u strategiji grad Prelog i općine Donji Kraljevec, Goričan, Donja Dubrava, Kotoriba, Sveta Marija, Donji Vidovec, Dekanovec i Belica. Na europskoj razini u Zero Waste strategiju uključeno je gotovo 400 gradova i općina.

**Detalje donosimo u informativnom programu.

 

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.