STUDIO M
Test nove stranice

Fašnik 2019: Vikend pod maskama

KULTURNI MOZAIK | U vikendu pred nama fašničke manifestacije i veselice bit će održane diljem donjeg Međimurja, a u nastavku donosimo najzanimljivije:

Međimurski fašnik

Turistička zajednica Grada Čakovca organizira 55. međimurski fašnik u dva dana – u subotu i nedjelju. Manifestacija stara više od pola stoljeća u subotu je rezervirana za Dječji fašnik s početkom u 10 sati, a nedjelja pak je rezervirana za Tradicijski Fašnik s početkom u 15 sati.

Općina Mala Subotica

Sobočki fašjek i ove godine počinje već sutra kada će maškori skinuti općinsku zastavu sa zgrade Općine i postavit će fašjensku zastavu.

Središnje događanje bit će fašjenska nedjelja, a povorka će biti održana s početkom u 14 sati.  Krenut će iz mjesta Palovec (s Paloskog cepaša) uz pratnju Puhačkog orkestra općine Mala Subotica do parkirališta iza Doma kulture Mala Subotica, gdje će se sve prijavljene maske, prema želji, moći grupno i pojedinačno predstaviti na pozornici. Slijedi proglašenje pobjednika, dodjela nagrada i priznanja sudionicima, suđenje i spaljivanje Fašjeka.

Manifestacija je otvorenog tipa te su pozvane i maškare izvan Općine Mala Subotica, a za nagradu konkuriraju svi koji će preuzeti broj od žirija.

Općina Donji Kraljevec

U Hodošanu će tradicionalno biti održan ‘Općinski fašjak u Hodošanu’ koji zajednički organiziraju Općina Donji Kraljevec, KUD općine i MO Hodošan.

Okupljanje maski bit će na ulazu u Hodošan, kod trokuta na cesti Donji Kraljevec-Hodošan u 13 sati, odakle će povorka u pratnji puhačkog orkestra krenuti prema stadionu. Manifestacija je također otvorenog tipa, a osim nagrada za najbolje, organizator je pripremio je nekoliko utješnih nagrada. Nakon proglašenja najboljih, druženje će biti nastavljeno u prostorijama NK Hodošan uz ples i zabavu.

Općina Goričan

‘Gorčki svati’ ove godine trajat će dva dana, u subotu i nedjelju. Prvog dana program će početi u 19 sati okupljanjem i prijavom maski u Domu kulture. Oko 21 sat predviđen je odabir najbolje maske, ali ne i proglašenje, a nezaboravan provod osigurat će TS Frikovi. Fašnička veselica bit će nastavljena u nedjelju. Okupljanje svih maski – djece, odraslih, skupina i pojedinaca bit će u 13 sati kod Euro klime. Sat vremena kasnije povorka na čelu s Gorčkim svatima krenut će prema Domu kulture. Nakon prikaza vjenčanja uslijedit će finale dvodnevnog fašnika – proglašenje najoriginalnije dječje maske i maske za odrasle. Važno je napomenuti da u izboru za najbolje konkurirat će samo maske koje će biti prisutne oba dana.

Grad Prelog

U Prelogu će Fašnička povorka ove godine biti malo drugačija, najavili su organizator Grad i Turistička zajednica. Bit će predstavljena eskadrila aviona koji stižu iz Švedske – Gripena.  Povorka će s Trga slobode krenuti u 14:30, a pratit će je Puhački orkestar Grada Preloga. Nakon fašničke povorke skupine će se predstaviti na trgu ispred Doma kulture, a vrhunac manifestacije bit će suđenje i spaljivanje Fašnika.

Podbrest

DVD Podbrest organizira tradicionalnu fašničku zabavu u subotu u Društvenom domu u Podbrestu s početkom u 19 sati. Vesela atmosfera uz glazbu te bogata tombola i ples srca.

Zabavu pod maskama nastavite i nakon vikenda!

Fašnički koncert pod maskama

U ponedjeljak, 4. ožujka s početkom u 18:00 sati u Velikoj koncertnoj dvorani HNK-a Varaždin učenici i profesori Glazbene škole u Varaždinu organiziraju fašnički koncert pod maskama, a cjelokupni prihod  namijenjen je Zakladi za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael. Ulaz je besplatan.

Stari Krov

Fašenski pondelek za žene – Žene ido po kvasa – zabavu  pod maskama organizira restoran Stari krov u Donjem Kraljevcu.  Tradicionalni najbolja veselica i vrijedne nagrade za najbolje

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.